HJORT CRAFT BEER

HJORT BEER ApS er et kontraktbryggeri, som er etableret i 2017, af Carsten Hjort Bjerre fra Aalborg. I 2015 startede han med at brygge hjemme i kælderen, og eksperimenterede med malt, humle, gær og vandprofiler. Det blev til 50 hjemmebryg det første år, hvor hans metodiske tilgang, fra en baggrund som ingeniør, kom ham til gode.

I 2017 vandt han både guld og sølv ved Danmarksmesterskabet i Håndbryg. De første to øl fra HJORT BEER er vinder-øllene fra DM 2017, ”Wiener Walzer” – en Vienna Lager og ”Brown Bella” – en Belgisk Dubbel.

Siden er der kommet flere nye specialøl til. Den prisvindende ”Alexander”, er en Baltisk Porter som er opkaldt efter hans ældste søn. “Alexander” har netop vundet en sølvmedalje ved Barcelona Beer Challenge i marts 2019. Samme øl vandt 1. præmien, som Nordens bedste Godnat-øl, ved Nordic Brew Festival i 2018.

Carsten Hjort har en forkærlighed for de gode klassiske ølstilarter, hvor balancen er i fokus – men helst med lidt kant. Øllet brygges altid med de bedste råvarer – og fortrinsvis økologiske. Carsten brygger alle sine specialøl på Randers Bryghus. Han har stor passion for det gode traditionelle håndbryg, som selvfølgelig er upasteuriseret, og ufiltreret.

Wiener Walzer

Mørk Lager

Vandt Guld ved DM i håndbryg i 2017.

“Wiener Walzer” er en tørstslukkende, medium krop lagerøl, brygget i Vienna-stilen, med en afdæmpet, tør, chokolademaltet smag og aroma fra bl.a. Vienna-, Caramel- og Chokolademalten. Hallertauer Mittelfrüh-humlen skaber sammen med malten en velbalanceret og let drikkelig øl. En Bohemian Lagergær giver øllet sin rene og let maltede smag.
Alc. 5,6% vol.

Brown Bella

Belgisk Dubbel

Vandt Sølv ved DM i håndbryg i 2017.

“Brown Bella” har en skøn aroma af tørrede frugter og en let vinøs karakter med noter af chokolade og nødder. En behagelig øl med en fyldig krop, som er i god balance med de ristede specialmalte og humlerne Target og Styrina Goldings. Øllen er gæret med en belgisk vådgær, som giver de karakteristiske smags- og aromanoter i den belgiske stil.
Alc. 7,4% vol.

Orange Weissbier

Weissbier

En velafbalanceret og super frisk, tysk inspireret, Weissbier. Øllen har masser af mundfylde og smag, som er i perfekt balance mellem malttyperne hvede, havre, Munich og den tyske Hallertauer humle. Øllen er gæret med en bayersk hvedegær, som sammen med de tilførte søde appelsinskaller giver de friske smagsnoter af banan og appelsin.
Alc. 7,4% vol.

Amarillo

Amerikansk IPA

Amarillo er en powerful Amerikansk IPA med en rigtig god mundfylde. Den behagelige friske smag og aroma af passionsfrugt, citrus og fersken har en afsluttende blød og lækker bitterhed. De amerikanske humler Amarillo, Citra og Mosaic, er tilsat i voksende mængder under både kogningen og gæringen. Den rene og neutrale alegær giver humlen fuld plads til at udfolde sine tropiske frugtkarakterer.
Alc. 7,5% vol.

Alexander

Baltisk Porter

Vandt 1. præmien som NORDENS BEDSTE GODNATØL ved Nordic Brew Festival i 2018.

“Alexander” har en skøn balance mellem maltsødmen, de lette brændte noter og den europæiske humle. Øllen komplementeres behageligt af den runde lakrids og noter af vanilje. En lagring på egetræ og whisky understøtter varmen fra alkoholen og øllets kompleksitet.
Alc. 8,8% vol.

Angelina

Maibock

Vandt 2. præmien som NORDENS BEDSTE KÆRESTEØL ved Nordic Brew Festival i 2019.

Angelina er en flot gylden Maibock, med masser af krop og flot cremet skum.

En lagerøl med ren maltkarakter, hvor den centraleuropæiske humle balancerer øllet smukt, og komplementerer med en let krydret og floral aroma.
Alc. 6,6% vol.

Sebastian

Belgisk Wit

Sebastian er en frisk Belgisk Wit – en herlig tørstslukkende sommerbryg.

Øllen er brygget på masser af økologisk hvede, havre og pilsnermalt, og står flot med en lys og gylden farve.

Den milde centraleuropæiske humle – med sin let krydrede karakter – harmonerer smukt med noterne af koriander, appelsin og citron.

Øllen er modnet på en traditionel Belgisk vådgær, som giver den perfekte afsluttende smags og aromaprofil i stilen for Belgisk Wit.
Alc. 5,0% vol.