NIBE BRYGHUS

Nibe Bryghus har genoptaget en gammel tradition for at brygge lokal øl med egenart og bred appel. Vi ønsker, at Nibe Bryghus tilfører Nibe by og det tilhørende lokalområde endnu en værdi udover den smukke beliggenhed og det hyggelige bymiljø. Vi ønsker, at bryggeriet skal være en attraktion for mange besøgende fra nær og fjern, og at det samtidigt skal være endnu et aktiv for Nibe og omegns borgere bl.a. ved at knytte det hyggelige havnemiljø i Nibe sammen med den øvrige by. Derfor ønsker Nibe Bryghus at udnytte den enestående beliggenhed til at give besøgende på Nibe Havn en interessant oplevelse, hvad enten man betragter byggeriet udefra, eller man vælger at aflægge bryggeriet et besøg. Derudover ønsker Nibe Bryghus løbende at være en aktiv medspiller i den aktuelle ”ølrevolution” i Danmark. Det gør vi bl.a. ved innovativ brygning af kvalitetsøl, og ved at arbejde aktivt med parring af øl og mad både i form af nye madopskrifter med øl, afstemning af øltyper med specifikke madretter og ved at tilbyde ølsmagninger, foredrag og andre arrangementer.

Nibe Bryghus er stiftet i 2007, og er i dag et 100% privatejet bryggeri med fokus på bibeholdelse af de gode traditioner og kulturen omkring Nibe øllet. Vi har til huse på Bryggen 80c på den smukke Nibe Lystbådehavn med en pragtfuld udsigt mod både øst og vest. Vi har flytbar kørestolsrampe og handicaptoilet.

Anker Porter

Anker Porter er en dejlig kraftig porter, kulsort i farven og med et tykt nougatfarvet skumlag. På trods af en høj alkohol procent, og den mørke farve, er Anker en forholdsvis let og frisk porter. Brygget med melasse af rørsukker, som giver en let lakridssmag. Nydes ved 8º-10º C i en god lænestol eller prøv den til en god chokoladekage.
Alc. 7,5% vol.

Bagbord Pilsner

Bagbord Pilsner er en pilsner brygget efter klassisk tysk tradition på lys malt og med en let citrussmag - dog med hjælp fra engelsk First Gold humle, og en ekstra dosering af tjekkisk Saaz. Den har en middel bitterhed og er tilsat ekstra humle. Bagbord er en herlig frokostøl, der egner sig godt til de gode sild fra Nibe.
Alc. 5,0% vol.

Bedding

Bedding er en såkaldt Steambeer - gæret ved stuetemperatur med pilsnergær. En letdrikkelig rødgylden øl med en humleprofil der giver en orange/citrus aroma.
Alc. 5,0% vol.

Bolværks Bock

Bolværks Bock havde premiere på ølfestivalen 2011. En rund og kraftig bockøl, med en smuk rødlig farve og en dejlig smag af münchenermalt afrundet med en diskret sødme. Overgæret.
Alc. 5,5% vol.

Classic Pullert

Nibe Bryghus Classic / Pullert er en ravfarvet pilsner, hvor der er skruet lidt ned for humlen og op for karamelmalten. Øllen er fyldig, men stadigvæk let drikkelig, smagen har brændte undertoner og noter af karamel.
Alc. 4,8% vol.

Clipper American Pale Ale

Clipper American Pale Ale er en frisk og aromatisk ale, med en god balance mellem maltens sødme og den friske/ let bitre smag fra humlen. Brygget med Roibush The som giver en flot rød farve og en vaniljeagtig smag. Clipper egner sig godt som ledsager til røget fisk, kylling og lyst kød, foruden grøntsagsretter.
Alc. 5,5% vol.

Den lille fede

Den lille fede (DLF) er brygget første gang i anledning af den 25. Nibe Festival og har siden været Festivalens egen øl. Den er en dejlig rund Red Pilsner, brygget af bygmalt, humle og vand med masser af smag fra tjekkisk Saaz humle og en flot rødorange farve. Drik den, som den er, eller nyd den til en lang række af sommerens grillretter og salater eller sammen med rockmusik og stående indtagelse af fastfood i skoven.
Alc. 5,0% vol.

Fabel

Fabel - Lys stærk ale er er en belgisk-inspireret lys ale, tilsat en god mængde anis, som giver en meget karakteristisk duft og smag af kongen af Danmark-bolsjer. Den er brygget på pilsnermalt, Münchenermalt, karamelmalt og humlerne Saazer og Northern Brewer.
Alc. 9,0% vol.

Mercator Påskebryg

Mercator Påskebryg er en lidt vinøs lys gylden ale af trippeltypen med en flot hvid skumtop. Mercator er inspireret af original belgisk klosterbryg og er brygget af vand, byg– og hvedemalt, økologisk rørsukker, krydret med humle, en anelse salvie og mynte. Påskebryggen er særdeles velegnet til påskebordet, til lam og kylling.
Alc. 7,5% vol.

Oktoberfest

Oktoberfest er en undergæret øl af typen Märzen. Som altid med Nibe øl, er der kælet for detaljerne, så øllet er brygget med to Böhmiske humletyper Saaz og Styrian Golding som giver en let krydret orangesmag. Der er tale om en middelbitter øl, med en frisk og ”sprød” smag og en smuk orangegylden farve. En øl der bør nydes kold og i store glas.
Alc. 5,0% vol.

Rudolf

Rudolf er en undergæret juleøl af typen Dobbeltbock og har en smuk dybrød farve, og en god kraftig maltsmag fra masser af Münchener malt. Duften starter med appelsin, og udvikler sig med en fint krydret duft af anis. Smagen er fyldig med en balanceret bitterhed, der rundes af med en pikant skarphed fra ingefær, appelsin og stjerneanis.
Alc. 6,5% vol.

Sekstant

Sekstant er et astronomisk/ nautisk instrument til måling af vinkler, især himmellegmers højde. Sekstant er en sand fest for humleelskere. Med en rigelig dosering af amerikanske humler er sekstant en IPA med kraftig bitterhed (70 IBU) og en dejlig frugtagtig humlesmag.
Alc. 6,5% vol.

Styrbord Stout

Styrbord Stout er den mest komplekse ale fra Bryghuset inspireret af traditioner fra Skotland. Styrbord er brygget med rigelige mængder münchenerog karamelmalt. Samtidig giver røgmalt og to slags mørkristet malt nuancer af røg, kaffe og chokolade. Øllet har en afbalanceret bitterhed med smag af fersken og citrus. Styrbord egner sig godt til at nyde sammen med røgede og saltede retter af kød og fisk.
Alc. 6,0% vol.

Thetis Honey Ale

Thetis Honey Ale er en meget fyldig og rund ale med en vis sødme der stammer fra den tilsatte honning. Bitterheden er begrænset, hvilket til dels skyldes honningen. Thetis er velegnet som ledsager til tærter, postejer og desserter. Meget velegnet til madlavning.
Alc. 6,5% vol.