NORDISK BRÆNDERI

På ejendommen ved istidsslugten, Hødalen, i ly for den vilde blæst driver Anders Bilgram mikrodestilleriet Nordisk Brænderi. Her har kærligheden til natur og eventyr skabt håndlavet premium spiritus. Oprindeligt startede det gode håndværk med produktion af eksklusive og unikke brændevine og snapse på nordiske frugter, bær, urter mm.


Brændevinene og snapsene er stadigvæk en fast bestanddel af dagligdagen på brænderiet, men Nordisk Brænderi producerer i stigende grad gin, rom og whisky til både hjemme- og eksportmarkedet. Fælles for produkterne er, at kun de bedste råvarer bruges, som udvælges, sorteres og bearbejdes manuelt gennem hele produktionsprocessen for at sikre den bedste smagsoplevelse for kunden. Produkterne er stærkt inspireret af eventyr og nordisk natur. Desuden fortyndes de med det gode, lokale vand fra brænderiets egen vandboring.


Destillationsprocessen foregår på håndlavede Müller kobber-destillationsapparater fra Schwarzwald i Tyskland. Bernd Müller, som er mesteren bag disse fremragende Aroma destillationsapparater, er tredje generation i firmaet. Destillationskedlerne er udstyret med en Aroma purifier, som er designet til at udtrække smagen af mæsken - dvs. det, der destilleres på. Dette giver en unik og intens smagsoplevelse i produkterne.


Brændevine

Aroma Æblebrændevin lagret på fad

​Denne dejlige æblebrændevin er destilleret på østjyske Aroma Æbler og efterfølgende lagret på fad i 3 år. En afrundet æblebrændevin.

Stensbæk Æblebrændevin

​Denne aromatiske Stensbæk Æblebrændevin er destilleret med vilde, håndplukkede skovæbler fra en gård i Vadum. Æblerne har en dejlig sød smag.

Stensbæk Æblebrændevin lagret på fad

Denne Stensbæk Æblebrændevin er destilleret med håndplukkede, vilde skovæbler fra Vadum. Efterfølgende er den lagret på fad i et år, hvilket har givet den gyldne farve og en afrundet smag.

Filippa Æblebrændevin

Denne eksklusive æblebrændevin er destilleret på Filippa Æbler og er karakteristisk for dens friske og aromatiske smag af denne æblesort.

Alexander Lucas Pærebrændevin

​Denne eksklusive Alexander Lucas Pærebrændevin er skånsomt destilleret med østjyske Alexander Lucas Pærer på håndbankede, tyske kobberkedler.

Snapse

Lakrids-Mynte Snaps

Destilleret med lakrids og mynte og efterlagret på lakridsrod, som har givet en smuk, gylden farve og en dejlig sødme.

Lakrids-Havtorn Snaps

Denne smagfulde lakridssnaps på 37,5 % vol. er destilleret med flydende, sød lakrids og havtorn. Efterfølgende er den lagret på lakridsrod, som giver den en flot, gylden farve. En mild og blød snaps.

Havesnaps

Denne eksklusive, nordiske snaps på 41 % vol. er destilleret på danske æbler og under brændingen nænsomt sødet med dansk honning og krydret med planter og urter fra en have i Han Herred, Nordjylland. Du finder bl.a. smag af solbærblade, mynte og timian. Den er ikke efterlagret og har derfor en klar farve.

Hedesnaps

Denne eksklusive, nordiske snaps på 41 % vol. er under destillering sødet med lynghonning samt krydret med udvalgte planter fra Kollerup Klithede i Nordjylland. Bl.a. porse, birkeblade og enebærnåle. En fyldig snaps, der gør sig godt til frokostbordet. Den er ikke efterlagret på urter og er derfor klar.

Kaffesnaps

Denne spændende og udsøgte snaps på 43 % vol. er under destillering aromatiseret med Javakaffe og pebermyntechokolade. Et godt supplement til eftermiddagskaffen. Den er ikke lagret efter destillering og har derfor en klar farve.

Fisk og Skaldyrsnaps

Denne eksklusive snaps er på 41,5 % vol. og blev oprindeligt lavet som julesnaps, hvor den uofficielt blev kåret til årets julesnaps 2011. Snapsen har aromatiske nuancer af stjerneanis og appelsin fra grannåle. Derfor egner denne snaps sig særligt godt til fiskebordet.​

Røde Willy

Denne eksklusive og fyldige dram er under destilleringen krydret med fyrrenålsspidser, enebær og mynte samt afrundet med lynghonning. Efterfølgende har den fået yderligere smag samt farve fra lagring på blodrod. Røde Willy – der fik sit tilnavn på grund af sin rødlige hårfarve – var landbetjent i Fjerritslev 1943 – 1969 og var både respekteret og frygtet som lovens yderst håndfaste vogter.

Gin

Nordisk Gin - Edition Northstar

Den eventyrlige Edition Northstar er en eksklusiv gin på 44,8 % vol.. Under destillatør Anders Bilgrams banebrydende sejlads (Polar Passagen 2000) omkring Nordpolen fyldtes fjeldene med enestående dufte. Dette gav Anders idéen til at producere den eventyrlige Nordisk Gin, som er inspireret af den barske og smukke natur langs Ishavets kyster.

Nordisk Gin - Edition Polar Bear

Den vilde og ikoniske polarbjørn lever langt væk oppe i det kolde Nord i den arktiske cirkel. Dette er en hyldest til det majestætiske dyr. Udover enebær og nogle få andre botanicals er ginnen destilleret med fine urter, hvorfra polarbjørnen lever. Blandt andet gederams, grønlandske sortebær og angelikarod. 41,2% vol

Nordisk Gin - Edition Sarek

Smagen af nordskandinavisk natur.

En eventyrlysten, ung og uprøvet Anders Bilgram - nu ingeniør, eventyrer og stifter af Nordisk Brænderi, drog som 17-årig på sit første eventyr til Sarek Nationalpark i svensk Lapland. Naturens uovertrufne skønhed og uspolerede natur gjorde så stort indtryk, at Anders måtte lave denne gin, som leder tankerne tilbage til den vilde natur.

Nordisk Gin - Edition Sloe

Nordisk Gin - Edition Sloe er en slåen gin inspireret af og dedikeret til den nordjyske natur. Den nordjyske natur byder på en mangfoldighed af duft- og smagsindtryk. Destillatør, Anders Bilgram, har ladet tankerne gå tilbage til ungdomsårene, hvor han sammen med familien plukkede forskellige urter til kryddersnapse.

Svinkløv Gin

Denne eksklusive gin på 40 % vol. er hånddestilleret på grannåle, enebær, havtorn og hindbær. Drik den neat eller mix den med en neutral tonic, lidt citron og enebær drysset over for en anden oplevelse.

Guldmedalje ved The Fifty Best Gins i New York 2017.

Aquavit

Nordic Aquavit Monastery

​Nordic Aquavit Monastery er en helt ny akvavit på 41,5% vol. Tilbage til de gamle klostre i Danmark serverede munkene det såkaldte "Water of Life" som helbredende drik. Drikken kender vi i dag som akvavit. I datiden eksperimenterede munkene blandt andet med urter som kommen, timian og honning, og det var sådan, de opdagede denne unikke white spirit. ​Denne rene Nordic Aquavit Monastery er blandt andet destilleret med kommen, mynte, citrontimian og bygmaltsirup.

Rom

Wanderum

Nordisk Brænderi producerer den helt nye Wanderum. Idéen opstod blandt de to eventyrer og kammerater Anders Bilgram og Morten Kirckhoff, som i samarbejde nu laver denne premium rom. Rommen er dedikeret til eventyreren og hedder derfor Vandrerens Rom.